Ελλάδα, ώρα μηδέν
Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2009 ο ελληνικός λαός κλήθηκε να πάρει την ευθύνη και να εκλέξει νέα κυβέρνηση. Αυτό έγινε και –ευτυχώς για την Ελλάδα– βγήκε αυτόνομη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Και δεν λέω “ευτυχώς” επειδή βγήκε το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί βγήκε αυτόνομη κυβέρνηση με την πρώτη. Σε διαφορετική περίπτωση, αν είχαμε δεύτερο γύρο, θα ήταν από οικονομικής απόψεως οδυνηρό για τη χώρα.
Η συντριπτική νίκη του ΠΑΣΟΚ δείχνει την αγανάκτηση του κόσμου και την οργή προς την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Υποσχέσεις που έμειναν ανεκπλήρωτες, ψευτιές και σκάνδαλα, μια κυβέρνηση που μας πήγαινε προς τα πίσω. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η ήττα οδήγησε στη διάλυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Το μαγαζί θα κλείσει και θα ξαναλειτουργήσει υπό νέα διεύθυνση.
Ας ξεκινήσουμε, όμως, με το κόμμα που θα κυβερνήσει με αρχηγό τον Γιωργάκη, αν και θεωρώ πως το “Γιωργάκης» είναι χαρακτηρισμός αστείος για τον πρωθυπουργό της χώρας. Και είναι αστείος, γιατί ο κ. Παπανδρέου είναι 57 ετών και πήρε από τον ελληνικό λαό την εντολή να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Ο καινούργιος καπετάνιος περίμενε χρόνια αυτή την κληρονομιά που του είχαν αφήσει ο συνονόματος παππούς του και αργότερα ο πατέρας του. Βλέπετε, στην Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο τι κληρονομεί ο καθένας. Όταν λοιπόν αυτό έγινε, γέλασαν και τα μουστάκια του. Ο Γιωργάκης πρέπει να αποδείξει ότι μεγάλωσε, καθώς επίσης και ότι είναι ικανός να πάει την πατρίδα μας μπροστά. Άραγε αυτή η κυβέρνηση θα μας λυτρώσει ή μήπως θα μας κάνει να εξαθλιωθούμε τελείως;
Ενώ στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ “ψάχνονται” για να βρουν λύσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας και θα μας βγάλουν από την οικονομική κρίση στην οποία βρισκόμαστε, στο απέναντι στρατόπεδο ψάχνουν να βρουν αρχηγό. Και εκεί δημιουργείται ζήτημα κληρονομιάς, λόγω της υποψηφιότητας της Ντόρας, άσχετα εάν έχει άλλο επίθετο. Βεβαίως, έχει κρατήσει και το πατρικό της, αν και αυτό θεωρείται κατάρα, γιατί ο πατέρας της έχει χαρακτηριστεί μεγάλος γκαντέμης.
Πρέπει επίσης να αναφερθούμε και στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφερη, το ΛΑ.ΟΣ, που, ομολογουμένως, κέρδισε αρκετούς πολίτες που του το ανταπέδωσαν με την ψήφο τους.
Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής: η Ελλάδα ξεκινά από το μηδέν. Ευχή όλων είναι τα πράγματα να πάνε καλύτερα από πριν. Αυτό προϋποθέτει ότι οι κυβερνώντες πρέπει να δουλέψουν προς όφελος της χώρας, του πολίτη και όχι για το δικό τους προσωπικό όφελος. Θέλουμε πράξεις, όχι λόγια! Μας έχουν κουράσει πολύ τα τελευταία χρόνια, δεν νομίζετε;
Γρηγόρης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου